Koppelen met Exact Online

Je dient hiervoor allereerst in Declaree naar Beheer > Account > Verbindingen te gaan en te kiezen voor Exact Online.

Vervolgens kun je het juiste app center (Exact Online (NL) voor Nederland selecteren en klikken op 'Verbinden'. Vervolgens kun je inloggen met je Exact Online inloggegevens. Er wordt dan een wizard ingestart om de koppeling te voltooien.

Zakelijke uitgaven splitsen?

Je kunt de optie 'Zakelijke uitgaven splitsen' selecteren als je gebruik wilt maken van Declaree om zakelijk betaalde uitgaven vast te leggen en deze bij de export als aparte boekingen naar Exact te sturen.

De volgende zaken zijn van belang:

1. Medewerkers zijn voorzien van een crediteurnummer en hun relatie in Exact is aangemaakt als leverancier.
  2. De categorieën in Declaree zijn voorzien van het bijbehorende grootboekrekeningnummer.
  3. De BTW-codes komen overeen (let op, hiervoor dien je altijd voor het Exclusief tarief te kiezen).
  4. Indien je gebruik maakt van kostenplaatsen kun je ook die codes toevoegen.

Na voltooien van de wizard kun je rapporten exporteren naar Exact Online.

Hiervoor dien je goedgekeurde rapporten die je wilt exporteren te selecteren en bovenaan het scherm op 'Exporteren' te klikken om vervolgens te kiezen voor Exact Online.

Mocht je op een later moment wijzigingen willen aanbrengen in bijvoorbeeld de categorieën, dan kan dat gewoon via Declaree en hoef je niet opnieuw de wizard te doorlopen.