Daggelden

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe daggelden automatisch worden berekend in Declaree. Het is mogelijk deze feature zowel in de web- als de mobiele applicatie te gebruiken.

Web Applicatie

Om de daggelden in te voeren klikt u op “Nieuw rapport” → “Nieuwe dienstreis” en geeft u uw reis een naam.

Wanneer u de eerste bestemming toe wilt voegen drukt u op “Bestemming toevoegen”. Kies vervolgens het transportmiddel dat van toepassing is en de locaties van vertrek en aankomst. Bij beide locaties kunt u de datum en tijd van vertrek en aankomst aangeven, en eventueel nog een bijlage van het bewijs toevoegen. Wanneer u met het vliegtuig reist hoeft u hier enkel uw vluchtnummer in te voeren en Declaree voert voor u alle informatie in. Let u er alstublieft op dat de datum van de vlucht eventueel handmatig moet worden aangepast aangezien luchtvaartmaatschappijen dezelfde vluchtnummers meermaals gebruiken.

Tussenstops worden op dezelfde manier ingevoerd als de eindbestemming.

Wanneer alle bestemmingen en de terugreis zijn toegevoegd, klikt u dan op “Toevoegen” in het menu links in uw scherm om de automatisch berekende daggelden voor de bestemming(en) toe te voegen.

Mobiele Applicatie

Om de daggelden toe te voegen met de mobiele app gaat u eerst naar het rapporten overzicht en klikt u op “+” rechtsboven in uw scherm en kiest u “Dienstreis”. Sla de nieuwe reis op nadat u een naam heeft gekozen en klik vervolgens op de rode “+” rechtsonder in uw scherm om een bestemming te selecteren.

IMG_6642.PNG          IMG_6643.PNG

Kies vervolgens uw transportmiddel en vul de data en tijden in voor de locaties van vertrek en aankomst. Hierna kunt u hetzelfde doen voor de terugreis en controleer de data en tijden. Wanneer u met het vliegtuig reist kunt u het vluchtnummer invoeren en Declaree voert alle informatie automatisch in. Controleer, zoals in de web applicatie, de data van vertrek en aankomst.

De automatisch berekende daggelden kunt u invoeren wanneer u naar de tab met “Daggelden” gaat en daar op de rode “+” rechtsonder in uw scherm klikt. Selecteer de daggelden die u wilt toevoegen uit de lijst.

IMG_6645.PNG          IMG_6646.PNG

Verminderingen en Aanvullingen

In het geval dat u gebruikt maakt van verminderingen zoals ontbijt, lunch of diner, dan kunt u deze gemakkelijk van de daggelden aftrekken door deze aan te zetten. Hetzelfde geldt voor eventuele aanvullingen zoals een overnachting.

Bonnen en andere kosten toevoegen

Naast de daggelden is het natuurlijk ook mogelijk andere kosten aan uw reis toe te voegen. Wanneer u naar de tab met “Declaraties” gaat klikt u op de rode “+” rechtsonder in uw scherm en selecteert u de betreffende kostensoort voor uw reis.

IMG_6648.PNG          IMG_6649.PNG