Declaree Monthly Feature Update - September 2018

Lees hier meer over de nieuwe features.

1. BTW per land instellen

Het is mogelijk per land nu andere BTW tarieven te tonen of te gebruiken. Zo voorkom je ellenlange lijsten met mogelijk tarieven bij het aanmaken van een nieuwe declaratie. Om gebruik te maken van deze functionaliteit is het ook belangrijk dat er per declaratie het land van uitgave wordt aangegeven.

Zo werkt het:

1. Voeg nieuwe btw-tarieven toe.

Ga naar beheer: BTW

In de kolom "land" kun je vastleggen welk percentage voor welk land gebruikt kan worden. Als je dit nog niet eerder hebt ingesteld staan je tarieven standaard op alle.

Voeg specifieke tarieven toe

Bijvoorbeeld 20% voor uitgaven in het Verenigd Koninkrijk.

2. Zorg ervoor dat het Land veld geactiveerd is voor jouw administratie.

Ga naar beheer: Geavanceerde Instellingen

Vink eerst "Land keuze tonen bij declaratie" aan en klik op opslaan onderaan de pagina.

Nu komt er een tweede optie beschikbaar waarmee je de landkeuze kunt verplichten en de lijst met landen kunt specificeren. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de landen beschikbaar maken waar vanuit kosten worden verwacht, om zo ook de keuzelijst zo kort mogelijk te houden.

3. Declaraties toevoegen.

De btw-tarieven voor alle zijn altijd beschikbaar, voor een uitgave in het Verenigd Koninkrijk is nu de 20% zichtbaar.

Wijzig je het gekozen land weer naar Nederland zal de 20% verdwijnen.

De smartphone apps ondersteunen dit proces door middels GPS het land veld vooraf in te vullen.

2. Weergave totalen per valuta

Wanneer er in een rapport een andere valuta is gebruikt dan de basisvaluta van de administratie is het mogelijk om precies te zien hoeveel.

Bij rapporten met meerdere valuta vind je bij het totaalbedrag een klein driehoekje, als je hierop klikt kun je de totalen van de andere valuta ook zien.

Dit rapport heeft een totaal van €850.16 en daarin staat een bedrag van 11.48 CHF en 122.50 GBP.

3. Filteroptie "alles behalve verwerkt"

Vanaf nu is ook de filteroptie "alles behalve verwerkt" zichtbaar in het zoekfilter in het rapportenoverzicht. Je vind het terug in het eerste drop-down veld.