Declaree Monthly Feature update - November/December 2018

Lees hier meer over de nieuwe features van November (en December).

1. Van 6% naar 9%

Vanaf 1 januari 2019 wordt het lage btw tarief verhoogd van 6% naar 9%. Wij hebben al enkele malen de vraag ontvangen hoe dit in Declaree gaat werken. Dit is heel eenvoudig, zorg ervoor dat er voor 1 januari een btw-tarief van 9% beschikbaar is náást de bestaande 6% variant. Zo wordt een overgangsperiode gefaciliteerd. Wanneer alle bonnen van 2018 binnen zijn kun je het 6% tarief deactiveren.

Een nieuw tarief aanmaken

1. Ga naar Beheer > BTW

2.  Klik op toevoegen

3. Vul in dit scherm de eerste 3 velden in.

De waarde in het veld naam is wat er getoond wordt in de btw selectie bij het aanmaken van een declaratie.

In het codeveld dient de corresponderende code van het btw tarief uit je boekhoudpakket te komen staan.

4. Er is nu zowel een 6% als een 9% code beschikbaar.

Deactiveer de 6% wanneer alle bonnen van 2018 verwerkt zijn.

Dit kan door rechts van het tarief op het menu te klikken. Kies dan voor de optie deactiveer.

2. Splitsen in de apps

Het is mogelijk gemaakt om te splitsen in de app (iPhone, Android volgt zsm).

Dit werkt als volgt.

1. Open de declaratie die je wilt splitsen.

2. tik op de drie stippen rechtsboven in het scherm. De optie "splits declaratie" of "split Expense" wordt nu zichtbaar.

3. Tik op split expense

Standaard wordt de declaratie in twee delen gesplitst, wil je de uitgave over meerdere delen splitsen? Kies dan voor "add a split/ voeg splitsing toe" onderaan.

4. Sla de splitsing op. Er wordt nu voor ieder gedeelte een aparte declaratie aangemaakt.

3. Bamboo HR koppeling

Maakt jouw organisatie gebruik van Bamboo HR? Het is mogelijk om de API koppeling te activeren, hiermee worden medewerkersgegevens uit Bamboo HR opgehaald en gesynchroniseerd met Declaree.

De verbinding is te vinden tussen de andere verbindingen. Ga hiervoor naar Beheer> verbindingen en klik bij Bamboo HR op verbinden.

Er is een subdomein en een API - sleutel benodigd om een verbinding te maken.